Scholen en verenigingen
Geld inzamelen wordt kinderspel

Uw school of vereniging is steeds op zoek naar extra middelen om bepaalde activiteiten, projecten of aankopen te kunnen financiëren. Denk maar aan bosklassen, jeugdkampen, uniformen, reizen, inrichting en renovatie van gebouwen of clublokalen, aankoop van dure materialen, enz... Dit alles kost handen vol geld en de officiële steun en subsidies ontbreken meestal of zijn onvoldoende.
Om de financiering te kunnen rond krijgen plannen vele scholen en verenigingen jaarlijks een pannenkoekenactie. Zij doen hierbij op ons beroep om de pannenkoeken te bakken en te leveren. Zij zijn telkens zeer tevreden over de kwaliteit en dankzij onze interessante prijsvoorwaarden slagen zij er ook in voldoende winst te realiseren om de broodnodige centjes voor de financiering van hun activiteiten te verzamelen.

Het succes van de pannenkoekenactie hangt ook in ruime mate af van de inzet en het enthousiasme van de leerlingen of van de leden van de vereniging. Zij dienen de potentiële kopers te overtuigen om het project financieel te steunen. Hiervoor moeten zij beroep doen op hun verbaal talent, hun geloofwaardigheid en hun doorzettingsvermogen. Zij staan ook in voor de materiële afwikkeling: het opnemen van de bestellingen, het verzorgen van de leveringen, het innen en afrekenen van de betalingen. Uiteraard zijn stiptheid, beleefdheid en nauwkeurigheid hierbij absoluut noodzakelijk. Al deze facetten kunnen bijdragen tot hun persoonlijke ontwikkeling. Een goed georganiseerde pannenkoekenactie heeft hierdoor ongetwijfeld ook positieve neveneffecten...

Hoe verloopt een pannenkoekenverkoop in de praktijk ?

Vooraf vraagt u ons vrijblijvend een offerte. Indien het moeilijk is om de hoeveelheid te schatten, die u denkt te kunnen verkopen, is dit geen probleem. Wij zullen u onze beste voorwaarden aanbieden in de vorm van een prijzenschaal, die varieert volgens de hoeveelheid. Indien u de kwaliteit van onze pannenkoeken nog niet kent, dan kan u vrijblijvend een proefpakket aanvragen. Stuur ons een mailtje of een briefje met uw persoonlijke naam en met de naam en het adres van uw school of uw vereniging en binnen enkele dagen bezorgen wij u een gratis proefpakket. In functie van de prijs, die wij aangeboden hebben, kan u de verkoopprijs per pakje van 1 kg vastleggen, die u wenst te bekomen. Wij kunnen u hierbij ook helpen door een aanbevolen verkoopprijs voor te stellen.

Praktisch verloop

Fase 1: Alle leerlingen of leden spreken gedurende enkele weken vrienden, familie, buren en kennissen aan om pannenkoeken te kopen.
Fase 2: De verkopen van alle leerlingen of leden worden samengeteld en de totaal verkochte hoeveelheid wordt één week voor de levering aan ons doorgemaild via het bestelformulier dat u verder op onze website kunt vinden.
Fase 3: De dagverse pannenkoeken worden op de door u gewenste dag geleverd of afgehaald.
Fase 4: De pannenkoeken worden verdeeld onder de leerlingen of leden, die ze vervolgens aan de tevreden klanten gaan bezorgen.

Voordelen van deze werkwijze

u bestelt enkel de hoeveelheid die uw leerlingen of leden werkelijk verkocht hebben. U zal dus nooit blijven zitten met een onverkochte overschot. Als u er in slaagt grotere hoeveelheden te verkopen geniet u automatisch van gunstiger prijzen. Deze lagere prijzen worden ook toegepast op de eventuele bijkomende bestellingen.